piatok 20. mája 2016

kolobeh života

Život je kolobeh.
Strávte maximum svojho času so svojimi deťmi.
zdroj:internet

Projekt #čítajmedeťom ide do druhej fázy - chceme pomáhať!

Dlho som premýšľala ako a kedy pustiť druhú fázu projektu #čítajmedeťom .
Projekt sám o sebe pre mňa nemá význam, ak nepomáha.
Stále som si vravela, že ešte počkám, že budeme pomáhať, ale ľudia musia o tomto projekte vedieť. A zatiaľ, kým ja čakám na to, aby ste nás navštívili, ľudia mimo internetového sveta potrebujú pomoc.
Som bohatá, pretože mám zdravie, rodinu, strechu nad hlavou a na stole chlieb. I keď je často iba s maslom.
Ale môžem pracovať a tvoriť, môžem dýchať a môžem a chcem urobiť niečo, čo obohatí aj druhých ľudí.
A preto tu vznikol projekt #čítajmedeťom .
Vysvetlím.
Projekt má viac fáz.
Prvou fázou projektu bola a stále je osveta o tom, že čítať deťom je potrebné, pretože ... o tom Vám už povedali tí, ktorí odpovedali.
A druhou fázou projektu je pomoc.
Túto pomoc tiež budeme riešiť dvoma smermi.
V prvom rade, chceme o pomoc požiadať Vás.
Pri nákupe na našom e-shope www.knihydetstva.sk máte možnosť zakúpiť tovar a do poznámky v objednávke napísať, ktorú knihu chcete darovať. Tieto knihy budú u nás zhromaždené, zaprotokolované a na začiatku nasledujúceho mesiaca budú darované. Tu sa spájame s neziskovými organizáciami, detskými domovmi a inými miestami, kde knihy pre deti potrebujú a každý mesiac budeme zbierať knihy pre inú túto organizáciu. Všetko bude riadne spísané a uverejnené tu na blogu.
Druhý smer, ktorý chceme rozbiehať a podporovať, je čítanie deťom. A tak v rámci svojich možností chceme dohodnúť spoluprácu so školami, škôlkami, knižnicami a chceme ísť a čítať deťom. Pretože pre mňa je to hodina, možno dve pri čítaní, pre deti je to otvorenie nových obzorov.
Nakoľko sme už prekročili polovicu mája, tak tento mesiac budeme už zbierať knihy, ale so zbieraním skončíme až na konci júna a knihy, ktoré budú v tomto mesiaci a pol vyzbierané, pôjdu v auguste na detskú onkológiu v Bratislave. Tieto knihy za nás odovzdá nezisková organizácia Pod krídlami Dominiky , ktorá zbierky na onkológiu organizuje pravidelne. S jej zakladateľkou sa budeme rozprávať už budúci týždeň, tak nás sledujte, nakupujte a darujte. Pretože tou trochou, ktorú máme môžeme pomôcť niekomu ďalšiemu.
A ak máte doma knihy, ktoré sú vo výbornom stave a chcete ich darovať,
dáme Vám adresu, na ktorú ich môžete darovať.
Ďakujem.
Nie za mňa, ale za nich. Za tých, ktorí pomoc potrebujú.