streda 25. mája 2016

Medzinárodný deň detí s BEZVLÁSKOU

Pomoc iným nemusí byť vždy len finančná, nemusí sa týkať len bohatých a už vôbec nie je podmienená slovom MUSÍŠ. Sila pomoci druhým je veľakrát o tom, že chcem svojou troškou pomôcť.

V spoločnosti knihydetstva.sk chceme pomáhať a o tom je aj náš projekt #čítajmedeťom . Ako sme v predchádzajúcom príspevku spomínali, chceme pomáhať priniesť knihy a čítanie medzi deti. Nielen tie, ktoré majú to šťastie, byť zdravé. A preto v spolupráci s neziskovou organizáciou Pod krídlami Dominiky zbierame knihy pre detskú onkológiu v Bratislave. No na Deň detí podporíme aj Dobrého anjela a ich nádherný projekt Bezvláska.



Bezvláska je kniha od autorky Gabriely Futovej, ktorá je obľúbenou autorkou detských kníh, medzi nimi odporúčame Nejdem a basta! , Brata musíš poslúchať! , Poškoláci , Dokonalá Klára či Naša mama je bosorka a mnohé iné skvelé detské knižky. No Gabrielu sme neprišli len chváliť za predchádzajúce úspechy, ale hlavne chceme podporiť iniciatívu Dobrého anjela.




Kniha Bezvláska vznikla po priznaní autorkinej kamarátky Julky, ktorá sa priznala, že jej kamarátky v nemocnici prelepili zrkadlá novinami, aby sa v nich nemuseli vidieť, pretože podľa vlastného názoru už nie sú pekné, lebo prišli o vlásky kvôli účinnosti liekov.

A tak na MDD chceme v spolupráci s Garbielou bezvláskou Futovou budeme čítať knihu deťom.

Pre choré detičky je to povzbudením, že sú pre nás stále krásne a zdravé detičky chceme aj touto iniciatívou učiť tolerancii.

Do projektu sa zapojili knižnice, kníhkupectvá, materské centrá a aj samotná autorka. Od dnešného dňa sú na stránkach https://www.dobryanjel.sk/bezvlaska/ zverejnené plagáty a aj e-knihy na čítanie.

Knihu si na stránkach môžete aj kúpiť za cenu 3,80 Eur, ktorá je skôr symbolická ako extrémne zárobková.



Aj my s projektom #čítajmedeťom chceme tiež pomôcť pri čítaní deťom a tak, ak učíte v škôlke, škole či pracujete v knižnici v okolí Nového mesta nad Váhom, Starej Turej či Myjavy alebo viete o niekom, kto v takýchto miestach pracuje, dajte nám vedieť a my Vašim detičkám prídeme prečítať.
A pokiaľ ste z miest ďalej a chcete podporiť projekt #čítajmedeťom , kúpte si knihu o Bezvláske a prečítajte im knižku, nechajte ich vymaľovať omaľovánky a pošlite nám fotografie. My ich zverejníme na stránke bloguFB stránke  a tie najlepšie od nás dostanú darček.
A zároveň sa s týmto fotografiami môžete prihlásiť do súťaže od Dobrého Anjela: "Ak nám, prosím, pošlete do 15. 6. fotografie z čítania na  kolesarova@dobryanjel.sk, najkrajšie vyberieme a dáme na promovanú podstránku www.dobryanjel.sk/bezvlaska. "

Plagát na stiahnutie nájdete TU a tiež TU
Omaľovánku nájdete TU

Za poskytnutie informácií ďakujem www.dobryanjel.sk a tiež www.infolib.sk