štvrtok 26. mája 2016

Tip na výlet - Veľký Plešivec okolie Nového mesta nad Váhom

V mieste pre mňa nájdete aj tipy na výlety s deťmi. Môj prvý tip bude z posledného víkendu, kde sme spolu s deťmi absolvovali turistiku. Takáto túra je vhodná pre staršie detičky, ktoré vládzu kráčať alebo pre deti rodičov, ktorí vládzu nosiť. :)
Nie sme vlakovo založená rodina a preto sme sa na výlet vybrali autom, ale pokiaľ chcete výlet spolu s vlakom, nie je problém, z Nového mesta nad Váhom a rovnako aj zo smeru Myjava, chodia pravidelne elektrické vlaky do Višňového. Moja mama ma raz šla pozrieť týmto vlakom a myslím, že na tú jazdu tak skoro nezabudne. Vláčik "Čachtická strela" ako je prezývaný Vás vráti späť minimálne o 26 rokov. Je skvelou vyhliadkovou cestou pre všetky detičky.

No späť k trase. Pokiaľ idete vlakom, vystúpite v stanici Višňové, odtiaľ popri krčme, cez most a smerom na Čachtický hrad ( o tom si povieme nabudúce ). Trasa je najnáročnejšia práve v týchto miestach a to smerom na Čachtický hrad, potom je to už viac menej les a rovinka. Na vrchu kopca však neodbočíte smerom na Čachtický hrad, ale budete sa držať modrej turistickej značky a tá Vás dovedie až na Veľký Plešivec ( vysvetľujem cestu jak hotentót, na čo sa často môj chlap hnevá, ale lepšie to neviem ). Za veľké plus pre túto túru dávam dobré značenie v lese ( často sa v lese stratím, sever mi veľa nehovorí :) ). Ďalej dávam veľké plus za nenáročnosť terénu, pretože cestu zvládli aj naše 3 ufrflané grácie, ktoré majú radšej ihrisko a námestie ako paničky ( aj keď motivácia v podobe nanuku spravila svoje ). Samozrejme, dá sa táto cestička aj skrátiť a to cestou z Hrachovišťa, ale kde presne sa tam tá cesta nachádza, netuším, ale zistím. :) Tým, že sa cestička kľukatí väčšinou cez les, je vhodná aj ako túra v teplom počasí, my sme mali po celý čas tieň, kým sa iní potili na slnku. Ako nebezpečenstvo vidím cyklistov, ktorým sa občas treba vyhýbať, pretože aj tí sú zvedaví na ten nezabudnuteľný výhľad. A áno, výhľad! Z Veľkého Plešivca vidieť od Beckova, cez Nové Mesto nad Váhom, Čachtice, Častkovce, Podolie, Pobedím, .... až po Piešťany a Jaslovské Bohunice. Čo sa hradov mojich milovaných týka, môžete sa pokochať Beckovom a Tematínom. Tento výlet sa páčil nielen nám, rodičom, ale aj našim princeznám.