streda 15. júna 2016

III.diel - deň druhý

Prvý deň sme zvládli bravúrne a dokonca aj moje odhodlanie bolo veľké.

Dni v týždni však pre človeka, ktorý podniká zvyčajne idú príliš rýchlo. A ja som presne ten typ človeka, ktorý keď sa do niečoho zažerie, tak nevie, kedy prestať. A preto moje podnikanie je miestami náročnejšie ako súboj titanov. Ale v konečnom dôsledku si myslím, že stojí za to, veď posúďte sami... Nájdete nás na knihydetstva.sk .

 A tak prišiel deň druhý, kedy vrcholilo nadšenie u Aninky a klesalo nadšenie u mňa a Charlottky. Charlotte je taký malý človiečik, ktorý síce miluje podnikanie, čo vysvetlím o chvíľku, ale nemá rada robotu. Akonáhle zistí, že musí pracovať, tak ju nadšenie opúšťa a hľadá najkratšiu cestičku z toho von.

No a aby som vysvetlila jej nadšenie pre podnikanie...

                                                                                         Ona má od malička talent.

Niekde v kostiach to s ňou v živote ide. Prvé náznaky toho, že pochopila, že keď niečo urobí, tak za to niečo dostane, prišli už vo veľmi útlom veku. Asi vo veku 2 rokov začala zneužívať svoje veľké modré kukadlá a blond vlasy na presviedčanie dospelých o tom, že to skutočne chce. A či dostala vždy všetko? Samozrejme, že nie, ja som imúnna. Na začiatku prvej triedy šli s pani učiteľkou do kontaktnej ZOO a pýtala si 1 Euro, aby mohla kúpiť zvieratkám jesť. Domov sa vrátila s 1,2 Eur a lízankou. Tak som sa jej pýtala, ako mohla doniesť viac odniesla. Vraj jej spolužiak dal 0,50 Eur a z toho si kúpila lízanku a priniesla domov.

A tak sme sa snažili jej vysvetliť, že sa to takto nerobí. Že zarábať sa dá, ale musí pre to niečo urobiť a pod.

Až do tohto obdobia, kedy začala podnikať a práca jej skutočne nevonia. Jej nápady sú však veľmi pekné, aj keď miestami dosť odfláknuté.

Včera Lottka vyrobila 10 ks, ale bez popisu, nakoľko sa jej nechce písať. Tak prišlo na rad zjednávanie a ona musela za polovičnú prácu dať 50% zľavu. Tak za nepopísané vizitky som jej platila 0,05 Eur a za tie s popisom 0,10 Eur. Včera som od nej teda kúpila 5 ks, dokopy za 0,30 Eur.



Aninka je opačný prípad.

                                          Chce mať veľa peňazí, ale len pre to, aby ich mohla míňať.

Zakaždým, keď dostane od príbuzných nejaké drobné, ihneď ich minie. Niekedy dokonca do posledného centu.

Bolo pre ňu teda veľkým potešením nakúpiť si tovar na výrobu.

A keďže na rozdiel od Lottky nemá podnikateľského ducha, ale je pracovitá a plná fantázie, tak sa do toho pustila pohlave.

Dala si cieľ, že denne vyrobí 5 kusov. V pondelok vyrobila 5 ks a zároveň ich aj predala. Včera sa teda snažila o to viac a vyrobila 9 kusov. Nádherných 9 kúskov plných fantázie. Pridávam Vám aj ukážku spolu s prvými 2 dňami práce a predaja. Od Aninky som z vyrobených 9 ks kúpila 5 a zarobila tým 0,50 Eur.


Sledujte nás aj naďalej a zistíte, ako naučiť deti premýšľať o peniazoch a živote...