utorok 31. mája 2016

Ako sa Bubo narodil...

Dnes som pre Vás pripravila rozprávku, ktorú som od malička hovorila svojim deťom. Je vymyslená, tak trošku strpenia. V zátvorke sú pohyby, ktoré sa pri nej vykonávajú. :)

Kde bolo, tam bolo, skôr nebolo ako bolo...
V jednej rozprávkovej krajine žila Boba, ktorú nikto nemal rád, pretože bola zlá a každému robila zle. Jedného dňa sa Boba rozhodla, že chce mať bábo.
Tak zašla za zlou strigou a vraví jej: " Chcem mať bábo!"
A striga na to: "Keď chceš mať bábo, musíš mi priniesť 4 druhy lístia. "
A tak sa Boba vybrala do zázračného lesa a zbierala lístie. Nazbierala lístie z gaštanu, lipy, javora a z jablone. I zaniesla strige lístie.
A striga na to: "Keď chceš mať bábo, musíš mi priniesť zlatý orech."
Boba sa opäť vybrala do zázračného lesa a hľadala, hľadala a hľadala. I našla zlatý orech a zaniesla ho strige.
A striga na to: "Keď chceš mať bábo, musíš mi doniesť bábo."

Boba sa teda vybrala hľadať bábo. Blúdila, blúdila a nik nevie ako sa dostala až do nášho mesta. Blúdila a blúdila, nazerala do okien i prišla k tomu nášmu a vidí, že ANINKA(doplň meno svojho dieťaťa) a CHARLOTTKA(doplň meno dieťaťa č.2 :) ) nespia. I chytila ANINKU a CHARLOTTKU (poštekliť deti na brušku) a odniesla ich do zázračnej krajiny.
A striga už varila. (miešanie rukami akoby s vareškou varenie) A varila, varila, varila i pridala lístie. (hodenie rukou akoby sa vkladali do toho kotlíka ingrediencie ) A varila, varila, varila i pridala zlatý orech. A varila, varila, varila a vytrhla Aninke 3 vlásky a Charlottke 3 vlásky (potiahnutie vláskov detí ) a hodila ich do kotla.
A keď dovarila, povedala: "čáry - máry - fuk!"

A v kotlíku bol..... Bobo. :)