pondelok 26. septembra 2016

Knižné novinky na jeseň 2016 časť II.

Ako sme sľúbili, prinášame dnes druhú časť noviniek v detských knihách, ktoré vyjdú na jeseň tohto roku v našich vydavateľstvách. Snažíme sa nájsť pre vás tie správne knihy pre deti, ktoré nesmú chýbať vo vašich knižniciach.



David Williams ja svetoznámy britský komik a autor úspešných detských kníh. Jeho najnovšou novinkou, ktorá sa chystá na slovenský trh je kniha Dedkov veľký útek. Je to príbeh chlapca, ktorého dedko je jedno riadne číslo. Jeckov dedko je síce popleta, ktorý do obchodu chodí v papučiach, na večeru mnohokrát ponúka niečo divne vyzerajúce z podivnej konzervy a občas si nespomenie ani na meno svojho vnuka. No akonáhle sadne do lietadla, letí hneď k oblakom a stáva sa ideálnym hrdinom pre svojho vnúčika. V knihe sa pridáte k Jackovi a jeho dedkovi, ktorí počas vzrušujúceho letu do Londýna zažívajú rôzne dobrodružstvá. Kniha vyjde už v novembri 2016






Simona Čechová ilustrovala nádhernú knižku šikovnej autorky Márie Lazárovej, ktorá napísala príbeh o troch mačiatkach, Herkulesovi, Jonášovi a Lucinke, ktoré žijú u tety Mily, láskavej ženy, ktorá sa o ne príkladne stará. Ich dobrodružstvo sa začne veľkým problémom, keď jastrab unesie Lucinku. Herkules a Jonáš sa však o ňu boja a ihneď sa rozbehnú za jastrabom, aby Lucinku zachránili. Po ceste za dobrodružnou záchranou stretnú zábudlivého kocúra Karotku s priateľom orlom Maxom. Tí ani chvíľku neváhajú a pomôžu našim dvom kocúrikom pri záchrane sestričky. Ich príbeh však pokračuje veľkými dobrodružstvami. Nenechajte si ich so svojim deťmi ujsť a objednajte si knihu Tri mačiatka tety Mily, ktoré vyjdú už v októbri 2016. 






A tu už prechádzame k mojej srdcovke - kniha Mapy je dielom, po ktorom mi srdce piští odkedy som prvýkrát videla vo vydavateľstve jeho trailer. Táto kniha vyjde na slovenský trh v novembri a na 120tich stranách sa v knihe spolu s deťmi dozviete nielen to, kde sa ktorá krajina nachádza, ale tiež kto v nej žije, aké zvieratá sú pre ňu charakteristické a množstvo iných zaujímavostí, o ktorých ani my, dospelí, nevieme. Na obrazových mapách v rôznych veľkostiach nájdete 46 krajín a 6 kontinentov. O tom, že Alexandra Mizielinska a Daniel Mizielinski do toho dali skutočne veľa svedčí aj fakt, že kniha je úspešná od svojho vydaniach v mnohých štátoch. Vydavateľstvo Slovart o nich napísalo: "Dozviete sa, čo jedia ľudia v Ekvádore, aké zvieratá žijú v Číne, v Japonsku či v Afrike. Zoznámite sa s gejzírmi na Islande, objavíte obydlia starých Mayov v Mexiku, vo Fínsku vás čaká polárna noc, na Madagaskare si oddýchnete v tieni obrovského baobabu. Na každej dvojstránke nájdete obrázky historických pamiatok, významných osobností a zaujímavosti o histórii a kultúre danej krajiny či kontinentu." A ja len dodávam, že sa je na čo tešiť.




A už zajtra sa môžete tešiť na ďalší článok o knižných novinkách