utorok 28. júna 2016

Altas zvierat

          "Veľkosť národa a jeho morálny pokrok
                     sa dá merať tým,
                                                         ako zaobchádza so zvieratami. "
                       Mahatma Gandhi





Kniha, ktorá vo mne už pri prvom pohľade vyvolávala pocit, že túto musím mať. Kniha, ktorá je nádherná aj na druhý pohľad. Kniha s fascinujúcimi obrázkami a veľkým rozmerom. Kniha, ktorá naplní detské oči úžasom a rozum informáciami. Pretože len neinformovanému človeku môže byť ľahostajný osud zvieracej ríše.

Kniha Atlas zvierat je nádherným prevedením atlasu, encyklopédie s neuveriteľnými fotografiami od spoločnosti Animal Planet.




Atlas zvierat má 128 veľkorozmerných strán plných informácií. Používa delenie podľa jednotlivých kontinentov. Na každej stránke prezentuje veľa obrázkov a vybranému druhu zvierat z každej strany sa venuje dopodrobna.

"Atlas zvierat ponúka fascinujúci pohľad na život zvierat na našej planéte. Nájdeš v ňom množstvo zaujímavých faktov, pôsobivých ilustrácii a podrobných farebných máp. Každá dvojstrana predstavuje tie najúžasnejšie živočíchy z celého sveta, usporiadané podľa kontinentov a habitatov.

Ako prežijú zvieratá v extrémnom prostredí arktickej tundry, Sahary či Himalájí? Ako si zaobstarajú potravu, ako hľadajú úkryt a ako vychovávajú mláďatá? Prečítaj si o ohrozených gorilách horských, o usilovných svišťoch prériových aj o jedinečných zvieratách obývajúcich odľahlé oblačné lesy. Spoznaj svet zvierat v jeho úžasnej pestrosti. "  

Je vhodný pre deti od 3 rokov, kde zaujme farebnými fotografiami až do veku.... Navždy. :) Je to kúsok, ktorý by nemal chýbať v žiadnej knižnici. Či už súkromnej u Vás doma alebo verejnej vo Vašom meste. A viete, čo je na tej knihe ešte také vzácne? Že práve dnes ju u nás nájdete v akciovej cene.

Knihu Atlas zvierat môžete zakúpiť na knihydetstva.sk