pondelok 30. mája 2016

Kvapôčka - Emília Branková



"Bola jar, slniečko sa usmievalo na uzimenú lúku. Všade, kde sa dotklo zlatými lúčmi, rozkvitli najkrajšie kvety. Lúka bola široká preširoká a dlhá predlhá. Uprostred stála veľká skala a pod ňou vyvieral celkom malý pramienok. A práve vtedy sa stal ten zázrak. V pramienku len tak zažblnkalo a z hlbín najhlbších a tmy najtemnejšej prišla na svet Kvapôčka...." 
Kvapôčka bola najmenšia a najmladšia kvapôčka medzi ostatnými a hneď od začiatku spolu zažívajú rôzne dobrodružstvá. Stretáva mnohých nových priateľov na svojej ceste za dobrodružstvom, okrem vody vystupujú v príbehoch aj iné živly ( pôda, vzduch,.. ). Kniha je nielen skvelou rozprávkou, ale zároveň učí deti nenásilnou formou skupenstvá vody. Taktiež deti učí o tom, že voda je veľkým prírodným bohatstvom a treba si ju chrániť. Vďaka svojim priateľom ukazuje deťom, ktoré ľudské vlastnosti sú dobré a ktoré nie a učí ich akéhosi vonkajšieho pohľadu na ľudské vlastnosti.  
Je vhodná aj pre prváčikov, keďže celá kniha je písaná veľkými písmenami, hoci miestami sa nachádzajú slová ťažšie na čítanie pre prváčikov.
Príbeh o Kvapôčke je milým rozprávaním pre detičky vo veku od 4 do 7 rokov.
 V knižočke sa nachádza až 11 príbehov, každý je na cca 2-3 stranách s nádhernými ilustráciami, ktoré dotvárajú koncept tejto knihy. Kniha vyšla vo vydavateľstve MATYS v roku 2014 a za skvelú cenu, 4,90Eur,  ju môžete kúpiť aj na našich stránkach v e-shope .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára