utorok 20. septembra 2016

Horúce knižné novinky na jeseň 2016

Detské knihy sú pre nás TOP témou a poslednú dobu kam sa len pozriem, na mňa číhajú haldy nových krásnych skvelých detských kníh. A ja neviem, čo si vybrať skôr na čítanie pre svoje ratolesti. No aby som orientáciu v týchto nádherných knihách uľahčila sebe aj vám, prečítala som si recenzie a svoje poznatky priniesla na tento blog. Tu je teda zoznam kníh, ktoré sú na jeseň 2016 ideálnym darčekom pre všetky deti, ktoré milujú knihy.





Kniha z pera slovenskej autorky, Ivany Jungovej, je určená predovšetkým deťom od 9 rokov. Dej príbehu sa odohráva v druhej polovici 9 storočia na území Veľkej Moravy. Kniha je prvou časťou z plánovanej trilógie, ktorá nesie názov Legenda o Braslavovi. Hlavnými postavami sú Rodan a Bojan, ktorí sa živia ako pastieri. V rozprávke sa svet ľudí prelína so svetom bájnych postáv. Práve k takejto postave, gryfovi, zavedie príbeh našich pastierov. Tí sú požiadaní synom vládnuceho kniežaťa, aby mu ukázali cestu ku gryfovi, ktorí sa usadil na skalnatom brale blízko lesa Dobrogu. Od gryfa naši hrdinovia dostanú zvláštne dary - Bojan dostal dar rozumieť reči zvierat a Rodan dar vidieť nadprirodzené tvory. Na Veligrad však prichádzajú zlé časy - brúsia si naň zuby Frankovia, kupecké výpravy so soľou prepadávajú lupiči a dlhá zima prinesie obyvateľom choroby, strach a neistotu. Jediným východiskom je legenda o Braslavovi, ku ktorému sa môžu vydať s prosbou o pomoc len cez Lesnú bránu v Bodrogu. Tá však ostáva zatiaľ zatvorená...

Knihu si môžete zakúpiť v našom kníhkupectve TU


Červené lístie


Sita Brahmachari, je autorkou už troch kníh pre deti a mládež: Artičokové srdcia, Jazmínové nebo a Už zase lietam. Táto štvrtá kniha je smutno - veselým príbehom troch mladých ľudí, ktorí ušli zo svojich domov a našli to najcennejšie, úprimné priateľstvo. Aisha, 13 ročné dievča, ktoré utieklo zo Somálska zmietaného vo vojne po tom, čo jej opatrovníčka oznámila, že jej našli novú rodinu. Aisha to berie ako osobnú zradu, preto sa rozhodne utiecť do neďalekého lesa. Druhým dievčaťom, ktoré ušlo je Iona. Vo veku 16 rokov stratila strechu nad hlavou, keď odišla od svojho krutého otčima. V lese sa stretnú s 12ročným Zakom, ktorý sa ťažko vyrovnáva s rozvodom rodičov. Kým ich príbytok rekonštruujú, žije sám v opustenom rozbúranom dome. V ňom objaví dokumenty s podpisom pôvodného staviteľa a začne pátrať po minulosti. Popri pátraní sa dostane až k mladému vojakovi a stopy ho privedú do protileteckého úkrytu v lese. Tam sa stretáva s dievčatami a pokiaľ ich hľadajú všetky policajné zložky a dobrovoľníci, deti spoznávajú zatiaľ samy seba a túžia po jedinom: po mieste, kde by sa cítili bezpečne a boli by obklopené ľuďmi, ktorých majú radi. Kniha vyjde už v novembri 2016.   




Bača B. Kardošová napísala pokračovanie príbehu Traja kamoši a fakticky fantastický bunker. Knihu ilustrovala Katka Slaninková nádhernými ilustráciami.
Juraj má svoj fantastický bunker a v ňom svetových kamošov – koňa doktora Haflinga, psa agentku Bondy a mačku slečnu Mliečnu. Ku šťastiu mu ešte chýba nájsť poklad profesorky Angeliky Múdrej. Hľadanie pokladu skomplikuje stratená pieskomilka aj príchod cirkusu. Podarí sa Jurajovi rozlúštiť tajnú mapu a nájsť zakopaný poklad? Aké tajomstvo má pre všetkých pripravené mama? A čo všetko sa musí stať, aby Juraj prišiel na to, že všetko, čo máme radi, je pre nás vzácne ako poklad?


Knihu si od novembra 2016 môžete zakúpiť v našom kníhkupectve TU



Pokračovanie tipov na jesenné novinky nájdete už zajtra na našom blogu. Nenechajte si ujsť naše články a prihláste sa na odber noviniek

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára