nedeľa 4. novembra 2018

Knižné novinky október 2018 I.časť

Október bol plný nielen krásnych jesenných listov, ale i noviniek medzi detskými knihami. Od kníh pre najmenších až po knihy pre staršie deti. Výber je naozaj pestrý a tento rok bude vyberanie pod vianočný stromček naozaj náročné.

                                                      Veršované zvieratkovo

Kolekcia Veršované zvieratkovo prináša prináša básničky s krásnymi obrázkami, ktoré nesú typické znaky jednotlivých zvierat a ich bežné správanie. V tejto kolekcii vyšli v mesiaci október Veršované zvieratkovo v lese a Veršované zvieratkovo na vidieku. Knihy v deťoch prebúdzajú chuť spoznávať svet prírody, prebúdzajú predstavivosť, rozširujú vedomosti, trénujú pamäť a obohacujú slovnú zásobu. S týmito knihami sa spolu zabavíte a naučíte sa veľa nových poznatkov o prírode a zvieratkách.
Knihy nájdete na našom webe knihydetstva.sk




Roztomilá knižočka, ktorá zahreje pri srdci každú mamičku a jej dieťa od 18 mesiacov. Malé vajíčko s tučniakom sa odkotúľa z hniezda preč a tučniačik ostane sám a bez rodiny. Príbeh, v ktorom budete spolu s dieťaťom fúkať, klopkať, hladkať, kŕmiť a túliť si malého tučniačika. Vďaka knihe Pritúľ si ma v deťoch rozvíjate EQ a spolu s ním zažijete jeho veľké dobrodružstvo. 
Knihu Prituľ si ma nájdete na knihydetstva.sk 



                                                        Kufrík plný zábavy

Skvelým darčekom pre škôlkárov je kolekcia Kufrík plný zábavy. Ten v mesiaci október vyšiel hneď v troch prevedeniach - DinosauryMoje zvieratká a PrinceznéV tomto kufríku nájdeš pekné obrázky na vymaľovanie, farebné hlavolamy, skvelé nápady na vystrihovanie, veľa nálepiek a extra veľký plagát. Úlohy sú vhodné pre deti od 4 rokov. 
Kufríky nájdete taktiež na našom webe knihydetstva.sk



Podeľte sa so svojím dieťaťom o čarovný svet Malého princa. Pôvodné autorove kresby a upravený text odhalia nežný a poetický svet Malého princa, ktorý k nám priletel z ďalekej planéty. Toto neopakovateľné dielo dosiahlo svetový úspech a stalo sa základným kameňom každej knižnice. Z knihy sa stal najslávnejší rozprávkový príbeh všetkých čias a navždy sa zapísal do miliónov detských sŕdc.
"Stala sa mojou priateľkou a teraz je pre mňa jediná na svete.“ 
Kniha je vhodná pre deti od 4 rokov.
Túto a veľa ďalších skvelých kníh nájdete na knihydetstva.sk
O Malom princovi si prečítajte aj v našom staršom článku TU




A nielen Malý princ má svoju líšku. I Šťastie je líška a to práve v literárno - umeleckom vydaní od autorky Eveliny Daciute. Žil raz vo veľkom meste chlapec, ktorý sa volal Jakub. On, ocko a mamička bývali v krásnom parku. Ocko prevážal ľudí a veci na oranžovej helikoptére, zatiaľ čo mamička doma robila hlinené vázy a kvetináče. Vždy po obede Jakub chodieval cez park do pekárne po čerstvé rožky. Jedného dňa sa v jeho živote objavila líška. A keď vám do života vstúpi líška – môže sa stať čokoľvek. Tento príbeh rozpráva o priateľstve a snoch. A tiež o tom, čo je veľmi dôležité pre každého z nás. Je to príbeh o šťastí. Kniha pre deti od 5 rokov. 
Knihu nájdete na stránke knihydetstva.sk



To, že medvede cez zimu spia, vie predsa každý. No, čo sa stane, ak sa medveď rozhodne tento rok cez zimu nespať? Zistí, že zvieratká v lese zvyknú oslavovať sviatok zvaný Vianoce, či to, že cez zimu je sneh. A keďže sú to jeho prvé Vianoce, chce pre ostatné zvieratká pripraviť prekvapenie - vianočnú oslavu. S nadšením sa pustil do príprav: poslal pozvánky, zohnal orechy aj med a doprostred jaskyne postavil peknú jedličku. Vyzdobil ju slamenými hviezdičkami a červenými jabĺčkami. Ako tak chystal všetko pre svojich hostí, ani si nevšimol, že ostatné zvieratká sa ho boja. Už nadišiel Štedrý večer na stole horeli sviečky, rozvoniavalo jedlo, ale nik nechodil. Medveď bol sám a smutný rozmýšľal prečo…
Kniha vhodná pre deti od 3 rokov.
Nájsť ju môžete na knihydetstva.sk


Petronela Jabĺčková je čarodejnica, no nie len taká hocijaká. Je to jabĺčková čarodejnica. A ako správna čarodejnica býva v jablku pri starom mylne. Petronela Jabĺčková 3: Guľovačka a nezbedný škriatok je úspešným pokračovaním kníh o čarodejnici a jej radostiach i starostiach za starým mlynom. V prvom diele sa do starého mlynu nasťahovala rodina Pečková, s ktorou sa neskôr spriatelila, v druhom diele sme sa zoznámili s Ospalým riaditeľom a žabacím chaosom no a v najnovšom diele prídu pozrieť Petronelu jej sestry - čarodejnice zodpovedné za počasie. Knihy plné humoru, krásnych opisov a kúziel na vás čakajú v knihách o Petronele Jabĺčkovej. 
Do 15.11.2018 prebieha na našom FB súťaž o prvý diel Petronely Jabĺčkovej, tak sa zapojte a možno práve Vy zažijete dobrodružstvo spolu s najlepšou čarodejnicou. Knihy môžete zakúpiť na knihydetstva.sk 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára